Program

3.10 czwartek
AMUSE-BOUCHE, czyli otwarcie

18.00, sala audytoryjna
wykład i rozmowa: Koert van Mensvoort o spekulatywnej przyszłości żywności

20.00, poziom 1
wernisaż wystawy Uśpieni sytością

21.30, poziom 0
koncert Natalie Beridze

23.00, poziom 1
DJ set: Szkalunek

4.10 piątek
JADŁOSPIS NA MIARĘ

11.00, poziom 1
Przemiany Showroom

12.00, foyer sali audytoryjnej
warsztaty: Żywność pod wysokim ciśnieniem

15.00, poziom 1
science espresso: Żywność funkcjonalna

15.45, poziom 1
panel dyskusyjny: Zdrowie to za mało

17.00, poziom 1
panel dyskusyjny: Sztuczne czy naturalne

18.30, foyer sali audytoryjnej
Meet up Geek Girls Carrots

21.30, poziom 0
koncert: Zamilska

23.00, poziom 1
DJ set: Yaxuriyamilex

5.10 sobota
PRZYSZŁOŚĆ À LA CARTE

11.00, sala audytoryjna
Przemiany Młodych

12.00, foyer sali audytoryjnej
warsztaty: Ślad węglowy żywności

14.00, poziom 1
science espresso: Psychologia jedzenia

14.45, sala audytoryjna
panel dyskusyjny i degustacja: Żywność przyszłości

16.15, poziom 1
panel dyskusyjny: Dobra chemia: Influencerzy i naukowcy

17.15, sala audytoryjna
wykład i rozmowa: Chloé Rutzerveld o projektowaniu żywności

18.25, sala audytoryjna
wykład i rozmowa: Christopher Bryant o społecznym stosunku do mięsa hodowanego komórkowo i innych nowych rodzajów żywności

21.00, foyer sali audytoryjnej
koncert: Wojciech Bąkowski

22.30, poziom 0
koncert: di.ARIA/ SJØGREN/ WRONG DIALS

6.10 niedziela
WSPÓLNA STRAWA

11.00, poziom 1
Wspólny stół

11.00, foyer sali audytoryjnej
warsztaty: Biobezpieczeństwo: pleśń i mykotoksyny

12.00, foyer sali audytoryjnej
warsztaty: Biobezpieczeństwo: bakterie

14.00, poziom 1
science espresso: Zmiany klimatyczne a przyszłość żywności

14.45, poziom 1
panel dyskusyjny: Lokalne jedzenie

15.45, sala audytoryjna
film i dyskusja: Sojalizm. Jak jeść, nie niszcząc planety?

18.00, sala audytoryjna
Deser, czyli zamknięcie festiwalu: Mity i memy

20.00, poziom 0
koncert: Paweł Szamburski

CODZIENNIE:

wystawa Uśpieni sytością

Wystawa festiwalowa wyrywa nas z letargu i każe trzeźwo przyjrzeć się faktom związanym z globalną produkcją, dystrybucją i marnowaniem jedzenia. Częścią ekspozycji jest także Kitchen Lab, w którym można samodzielnie eksperymentować z żywnością przyszłości.
pt.-sob.:11.00-23.00, niedz.: 11.00-20.00

Café Prognoza

Poza tradycyjnym menu można tu także skosztować gastronomicznych nowinek.
11.00-00.00

strefa networkingowa

Miejsce swobodnej wymiany myśli i nieformalnych spotkań. Elementem strefy jest także biblioteka, wyposażona w książki i czasopisma tematyczne.
11.00-00.00

Kino Przemian

4.10, piątek
12.00 – W obronie jedzenia, reż. Michael Schwarz, 78’
14.15 – Well Fed, reż. Karsten de Vreugd, 52’
15.25 – Food Evolution, reż. Scott Hamilton Kennedy, 92’

5.10, sobota
11.00 – Zjadanie zwierząt, reż. Christopher Dillon Quinn, 105’
13.00 – Robaki, reż. Andreas Johnsen, 74’
14.30 – Zjedz to!, reż. Grant Baldwin, 75’

6.10, niedziela
11.00 – Well Fed, reż. Karsten de Vreugd, 52’
12.10 – Unfold, reż. Katarzyna Gandor, 30’
13.00 – Więcej niż miód, reż. Markus Imhoof, 95